SERVICE

Nå har jeg vært i service i en måned, og har nå fått smake på hvordan det er å være servitør. Og det jeg har funnet ut, er at det er langt ifra en lek. I hvertfall ikke i vår restaurant. Det er lange dager, lite eller ingen pause, tungt arbeid og mye stress. Og går en ting galt, faller som regel hele systemet ditt og følger hele dagen din. Får du problemer med en betaling på første frokost som tar deg 5 ekstra minuetter, blir du som regel hengende 5 min bak resten av dagen.

Hvis jeg jobber am shift, også kalt tidligvakt på godt norsk starter jeg på jobb 07.15 om morgenen, og jobber da tre frokost og to lunsj, fram til tre-firetiden. Jeg må da ta bussen 06.30, så må opp veldig tidlig. Deretter har vi som sagt svært sjelden noen pause på de timene vi jobber. Så lenge du har bord, må du være i restauranten å ta deg av gjestene dine. Selv om de kanskje har fått maten sin og bare sitter der å koser seg, må du alltid være på vakt i tilfelle de trenger ny drikke, vil du skal ta av noen tallerkner, vil ha sjekken osv. Du kan selvsagt få pauser, men det er hvis du er flink til å snu bordene dine. Det vil si at du er flink til å få inn og ut gjestene, vasket og dekket på bordet dine igjen kjappt. Vi går nemlig etter seatinger på vår restaurant, noe som vil si at vi kun tar inn gjester på spesielle tidspunkt. Første frokost for eksempel er fra klokken 08.00 - 08.55, og det er kun da vi tar inn folk. Folk bruker omtrent en time på å spise, så 09.15 starter vi nesten frokost, fordi da har de som kom inn i starten på første seating dratt. Og da holder vi på til 10.15. Sånn holder vi på hele dagen. Tre frokost, tre lunsj og tre middager. Så ja, da du kan få pauser er når du har fått ut bordene dine kjappt og du har noen minutter før neste seating starter og de nye bordene kommer. Skjønner? Og jeg er jo en temmelig fersk servitør, og er ikke fullt så kjapp enda, alt går liksom ikke automatisk for meg helt enda. Derfor er det sjelden jeg får mye tid mellom seatingene.

Pm shift, aka seinvakt, starter 14.15, er en lunsj og tre middager, og da kan det godt hende du må jobbe helt til i elleve-tolvtiden. Vi stenger siste middagsseating 20.45, så de siste bordene er som regel ferdige og ut av restauranten innen klokken 22.00, men greia med pm er at vi da skal stenge restauranten. Alt skal vaskes, fylles opp og gjøres klart til neste morgen. Så da har vi alle hver vår oppgave, akkurat som vi har åpningsoppgaver før frokost. Dette kalles sidework, og kan være alt fra å ha ansvaret for kaffen, og alt som hører kaffen til, til å fylle opp tallekner på buffeten. Sideworket har vi med oss og ansvaret for hele dagen, i tillegg til bordene våre. Har du kaffen, er det ditt ansvar at det alltid er ferdigtraktet kaffe, og kaffekanner, kaffekopper, fløte osv. å finne. Så disse oppgavene er derfor også ofte med å ødelegge pausesjansene dine, da du kanskje blir stående å gjøre sidework før neste seating selv om du har fått ut bordene dine.

Det her ble et sånn skikkelig kjedelig informasjonsinnlegg altså, men men.. ville bare fortelle litt om den nye jobben min, og gi dere et innblikk i den nye hverdagen min, fordi livet mitt her nede har forandret seg mye etter service, det synes jeg. Det er fortsatt litt nytt for meg, dagene er svært lange og ofte tunge, og jeg er som regel helt utkjørt når jeg er ferdig om dagene. Spiser for så å legge meg til å sove etter hvert shift, uavhengig om det er pm eller am, er like trøtt og ferdig uansett. Jeg jobber tre pm og to am i uka, og har to dager fri. Lørdag har jeg min siste pm og skal da ha am søndag morgen, den er alltid kjempe tøff. Hjem fra jobb kanskje halv tolv om kvelden, så skal du spise og ordne deg, og er kanskje i seng halv ett, så opp igjen for så å på jobb igjen i halv sekstiden. Den er beinhard synes jeg. Ikke no mere ut lørdag kveld på Sunniva nei, da er det rett hjem og i seng etter jobb. Kommer til å ta litt tid før jeg venner på meg det her altså, det tror jeg, men jeg skal ikke klage. Jeg liker jobben, og i hvertfall lønningene. Service gir meg utfordringer, det er lærerikt og en god erfaring å ha med seg tror jeg. Selv om jeg kanskje savner seatingvakter og folkene i seating av og til, vil jeg ikke tilbake. Timene, vaktene og dagene går så mye fortere i service. Teller ikke ned timer til jeg skal hjem fra jobb lengre nei, det har jeg ikke tid til. Du gjør noe hele tiden, så vips så er du ferdig på jobb. Så bare bare vent, vips så er det august og tiden for at Sunniva skal hjem til Norge til familien sin, venner og kjære igjen er inne. I can't wait! :D

Men nå er jeg ferdig med en ukes arbeid. Det er fredagen min. Så nå skal jeg ha fri i to dager. Og ja, jeg er sliten. Så derfor skal jeg legge meg nå, sove lenge i morgen. Skal bare ha en rolig dag. Kanskje dra en tur på butikk. Så var jeg visst invitert på middag hos Ina og Sandra, og så skal vi kanskje på kino etterpå. Skal bare slappe av og ta dagen med ro, med andre ord. Så på onsdag skal vi i Universal, og det gleder jeg meg kjempe masse til. Jeg elsker jo universal, så det blir gøy.

Håper dette innlegget var litt interressant også, og ikke bare kjedelig med tørt innhold. Har ikke skjedd så mye spennende i det siste, men vil liksom fortsatt blogge, men da er det liksom ikke så enkelt å vite hva en skal blogge om. Må prøve å få ferdig de moroinnleggene om USA og amerikanere tror jeg. Fordi får jeg de til som jeg har tenkt, blir de veldig morsomme.

Sunniva Helene

2 kommentarer

Mamman

08.mar.2011 kl.22:29

Synes du er både dyktig og tøff:) Da vi spiste på Akershus så vi godt at det ikke er noen ferie å være servitør der, men hardt og travelt arbeid Jeg vet at du gjør en god jobb og er stolt av deg!!! Stå på fortsatt du og husk alt du får oppleve og erfare og gled deg over hver lønn:) Du får med deg erfaringer der som vil være til nytte for deg resten av livet.

Lise Benette

13.mar.2011 kl.22:28

det ble liksom så mye enklere å forstå hva du prater om etter å ha vert der å sett hvordan opplegget fungerer. jeg syns du er kjempe tøff jobber i service. og jeg syns du så absolutt fortjener lønningene.

jeg liker å lese om jobben din å d som er livet ditt nå liksom, for det er så spesielt hvis du skjønner hva jeg mener : )

tenker av og til på hvor fantastisk spennende livet ditt kan være :) !!

Skriv en ny kommentar

Sunniva Helene

Sunniva Helene

20, Namsos

Er ei jente fra Namsos som har reist til Florida i USA for å jobbe for Disney et år. Har laget denne reisebloggen for venner og familie hvor jeg skal skrive om min fantastiske reise. Kommer også selvsagt til å blogge om alt annet som interesserer meg og som ellers faller ned i hodet mitt. Stay tuned!

onlineEr selvstendig herbalife distrubitør. Hvis du vil ha hjelp til vektkontroll, få mer overskudd i hverdagen eller få maksimalt ut av treningen - ta kontakt!

Kategorier

Arkiv

hits