CLEARWATER BEACH

For de som ikke vet det ligger Orlando mer eller mindre midt i Florida, og siden jeg kom hit for fem måneder siden har jeg ikke vært andre steder enn her, Gainesville og Jacksonville som ligger litt nord for Orlando. Jeg har hele livet mitt levd ved sjøen og vært vant til å se og lukte det daglig. Det har vært noe jeg faktisk har savnet en del siden jeg kom hit. Jeg er veldig glad i sjøen, eller havet, og det har jeg alltid vært. Jeg er veldig lei av Orlando, betongbyen uten hus, med kun hoteller. Og jeg ble derfor veldig glad da Sydne foreslo at vi skulle leie oss bil en av fridagene våre og kjøre til Clearwater, til stranda ut mot Mexicogolfen.

Vi sto opp tidlig, ordnet oss, pakket med oss litt mat og varme klær, dro å hentet bilen og satte øyeblikkelig kursen vestover. Bilturen tok oss vel omlag to timer, men det var mye å se på, vi hadde musikk og vi hadde masse å snakke om, så det gikk veldig fort. Plutselig var vi i Tampa, og kort tid etterpå i Clearwater. Går fort å kjøre på highway'n i USA!


De har jo sin sjarm de byene her også da...


Sydne tok første etappe da jeg liksom skulle vise vei


Bare så fint at frøken Sydne hadde skrevet veibeskrivelsen på TYSK -.-


Men vi fant da fram til slutt... til havet :-D


Finally there...Fint ja ? Koste oss vi i allefall. Når vi var der bestemte vi oss for at vi må tilbake når det bli varmt igjen. Så i slutten av april eller i begynnelsen av mai blir det ny tur. Da med bikini og håndduker pakket i bagen!

Etter at vi hadde vært nede på stranda og kaia et par timer, dro vi til noe som var et litt anderledes akvarium, et akvarium som ikke var kun for show. Dette stedet var nemlig, ikke bare et vanlige akvarium, men et senter. Et senter for skadede dyr som ikke kunne leve ut i det fri. Over 50% av de som jobbet der var frivillige, og grunnen til at de hadde inngang der og show var for å holde hele sentret gående. Ifølge hjemmesiden deres er deres misjon: "Clearwater Marine Aquarium?s mission is to restore and preserve our marine environment. We accomplish our mission through leadership in education, research, and the rescue, rehabilitation, & release of marine life." Må si jeg syntes hele opplegget var kjempe smart. Jeg betalte gledlig for å komme inn der. Showene var liksom ikke så store, og det var ikke kjempefint og nyoppusset der akkurat, men pengene gikk til en svært god sak, og det var et veldig søtt senter.


Delfin-show


Delfinen til høyre har fått ny hale!


Oter som var funnet skadet og forlatt i en kontainer :(


Stingray som likte å bli tatt på
sjekk mønstret på krabben da..


Fikk holde levende kråkebolle


Måtte bare ta bilde av den der. Haha!


Operasjonsstua dems. (Working Hospital)

Etter å ha vært på marine sentret var det på tide med litt mat. Vi hadde funnet en del brosjyrer på et infrosenter ved stranda og bestemte oss for å dra på en gresk restaurant (Hellas av lista). Vi styra litt med å finne fram til den derre restauranten, men fant den da til slutt. Og nå i ettertid er jeg veldig glad vi ikke ga opp letinga, fordi den restauranten der var f*** meg nice. Vi spiste en treretters for $10,50 vi. Og ellers var stedet kjempe fint og veldig autentisk. Tror det må ha vært en familiebedrift, fordi folkene så veldige greske ut. Og servicen var topp. Glassene våre var ikke halvtomme engang før servitøren vår kom å fylte opp glassene igjen. Og maten var nydelig! Skal tilbake dit for å si det sånn!

Vi hadde en utrolig fin dag. Etter middagen, begynnte det å bli mørkt ute, og vi bestemte oss for starte turen hjem. Tilbake hjemme i Orlando ville vi utnytte våre siste timer med bil og dro på Walmart for å ta en skikkelig storhandel. Etter å ha levert tilbake bilen, kommet oss hjem og fått pakket ut, var Sunniva sliten og klar for senga. Og det var da på badet mens hun sto å ordnet seg hun oppdaget at selv med 4 grader, kan en bli kraftig solbrent. Måtte bare le. Jeg bor i Florida, the sunny state, og burde ha visst bedre. Men etter disse kalde månendene da vi for det meste har holdt oss inne, har tankene om solkrem helt forsvunnet. Min egen feil. Haha.

Sunniva Helene

7 kommentarer

Lise B

20.jan.2011 kl.15:11

så jo helt herlig ut. gjett hvem som skal mase om at vi kan dra dit , når vi er å besøker deg;)

elsker standa/havet.

Mamman

20.jan.2011 kl.22:06

Ja da trenger ikke jeg mase, når Lise tar seg av det:) Synters også det så spennende og fint ut. Når det gjelder mat elsker jeg gresk mat, så jeg blir gjerne med og spiser der. Flott å se at jenta mi koser seg. Klems

Torill

20.jan.2011 kl.23:21

ÅÅÅH, gleder meg sånn til vi skal til Clearwater. Lise: Sunne har lovet meg det allerede. hah... Jeg får og ikke dere:P:P Hehee..

Ser helt dritherlig ut der. Og ser du storkoser deg med Sidney. Gleder meg til dere skal på Epletur. :):)

Men synes jeg hører deg i bilen der "øøhh... Sidney.. What.. does that mean? and that? Okei.. we are ... Dann Rechts??"

Er ikke fullt like glad i Gresk som mamma. Det er noe med muttern og fetaost vett:P:P

Men meksikansk, thai og sushi blir det.

Når jeg kommer er det vel LITT varmere i Clearwater og så vi kanskje kan bade litt og?? Eller... ??

Miss u sweetypie. :)

Sunniva Helene

22.jan.2011 kl.02:00

Lise: Vi får se Lise, kanskje :-) Hadde egentlig andre planer for oss ;-) Litt kaldt å dra dit når dere kommer skjønner du...

Mamma: Gresk mat skal bli ;-) Og mere til... ganen din skal få smake nye nytt når du kommer hit, det lover jeg deg!

Torill: Jupp Torill, tror nok vi må hit en tur :-) Og ja, vi kan kanskje bade da. I hvertfall grille oss. Ble solbrent så tidlig som igår jeg så. Etter to timer ved bassenget!

Men min kjære roomie heter Sydne, ikke Sidney! Litt nøye på akkurat det der. Joda, ble litt panikk når hu spurte stressa hvor vi skulle next og jeg: "Jeg aner ikke Sydne, det står på tysk. Ser masse stedsnavn ja, men aner ikke om vi skal ta av dit, se etter skilt, kjøre forbi eller whatever!"

Trenger ikke spise gresk vi snupp, tenkte mer på japansk, meksikansk og indisk til oss :-) Litt mer spicy food rett og slett ;-)

Torill

22.jan.2011 kl.22:15

hehe.. Du får ta igjen neste gang og skrive beskrivelsen på Norsk. haha.. :P

Okei, skal keep that in mind. Sydne.

Alt av asiatisk er bra, mex og indisk også.. mmmmm... ganen min gleder seg. :):):)

Kommer til å bli neger der jeg.. eller.. tomat kanskje heller.. haha..

26.jan.2011 kl.23:15

Heia snuppa! bare lurte litt på kordan en delfin kan skifte hale? eller kordan dem hadd fiksa det?

og det med Solkrem ja: du e som nesten all dem som kjæm innom apoteket, å æ må no flire litt, for her ska du få forklaringa kjære lillesøs: det som gjør at man blir brent e UV-Strålan fra sola, dem finnes som A og B, og dem stoppes ikke av regn, skya, snø osv, altså, samme kor kaldt det e så treng man egentlig solkrem, også om vintern, men her i kalde nord, så e sola nesten borte halve vintern, men i dag selges nesten de fleste hudkremma med faktor:) både dagkremma og nattkremma:) Love you! kos fra stepsis

Sunniva Helene

27.jan.2011 kl.01:57

Til "anonym" aka. Hannesista: Delfinen hadde mistet halen på merkelig vis, fått den bitt/kuttet av eller noe sånt. Fikk helt med meg hva det var, men uansett, så hadde de tatt den inn, laget en ny hale til han, en kunstig en.

Ja, fikk forklart derre av flatmaten min etter at æ kom sjokkert heim etter den dan. Så fra no av bli'e solkrem kvar dag, samma koss været e ned her. I hvertfall de dagan æ ska vær ut.

Love you too, and miss you <3

Skriv en ny kommentar

Sunniva Helene

Sunniva Helene

19, Namsos

Er ei jente fra Namsos som har reist til Florida i USA for å jobbe for Disney et år. Har laget denne reisebloggen for venner og familie hvor jeg skal skrive om min fantastiske reise. Kommer også selvsagt til å blogge om alt annet som interesserer meg og som ellers faller ned i hodet mitt. Stay tuned!

onlineEr selvstendig herbalife distrubitør. Hvis du vil ha hjelp til vektkontroll, få mer overskudd i hverdagen eller få maksimalt ut av treningen - ta kontakt!

Kategorier

Arkiv

hits