BASILICA OF THE NATIONAL SHRINE OF MARY...

..Queen of the Universe, er det lange og fulle navnet på den romansk katolske kirken/sentret jeg bor ved. Kirken ble bygd på 70-80tallet, etter at Orlando hadde blitt den verdensattraksjonen den idag er, hovedsaklig pga. Disney World. Akkurat som idag kom det besøkende fra alle verdenskanter, og mange av dem var katolikker. Derfor ble det ofte holdt messer på hotellene, og ettersom Disney og Orlando vokste, kom det flere folk, flere katolikker, det ble satt opp flere messer, og etterhvert bestemte de seg for å bygge en kirke som alle disse kunne gå i når de var her på reisene sine. Kirken ble veldig populær, og med årene har faktisk den også vokst. Idag er det ikke bare en kirke, men det er også flere kapel, et museum, en rosehage og til og med en gavebutikk der. Området er stort og kjempefint og er virkelig en attraksjon verdt å få med seg.

Når du kommer dit, går du en steinlagt vei for å komme ned til sentret fra parkeringsplassen. Du går over en liten bro, har fontener og trær på begge sider. Det er som en liten park, med kirken i bakgrunn i midten. Veldig fint!

Kirken i seg selv har sitteplass til hele 2000 mennesker, altså er det plass til flere. På julaften når jeg var der var kirken helt full. Alle sitteplassene var tatt, og det sto masse mennesker rundt ved veggene og bak. Rommet er kjempestort, det er høyt til taket og er kjent for sine "Magnificant Windows". Viduene er nemlig glassmaleriet, alle med forskjellige motiv fra bibelen. De er detaljrike og utrolig fine. Jeg gikk faktisk å studerte hvert og en av de når jeg var der, og tok bilde av nesten alle sammen. Så var det mange statuer og skulpturer der, av alt fra Jomfru Maria til diverse paver, plassert både inne i kirken og i rundt ute. Med andre ord, så er det mye kunst å finne der, samt interressant arkitektur som på alle slike steder.

Inne finner du også et eget "Blessed Sacrament Chapel", hvor man tilbedere kan få tilbringe tid med Herren. Du kan også få et møte med en rektor inne slik at en kan få skrifte. Det er der også et rom med en stor utstilling av Jesu fødesel, med stallen og alt. Mer eller mindre som en kjempestor utgave av de små vi setter fram til jul. Så som dere sikkert skjønner er det masse fint å se og oppleve inne i kirka. Man kan også tenne lys der, da det står mange stativ med mange lys på rundt om i kirken. Koster en dollar tror jeg. På julaften var det mange som hadde gjort det, så det var veldig fint, opplyst av masse levende lys ute i gangen.Ute finner du "the Mother and Cild Chapel", samt som sagt en hage med en søt sti med benker osv. på, laget for at man skal kunne ha et sted hvor en kan meditere og reflektere ifølge sentrets hjemmeside. Og også en stor gaveshop hvor de selger alt fra bibler til juletrepynt. Stort utvalg!

Det er messer to ganger daglig i ukedagene og fire ganger daglig i helgene og på hellig dager. Glad jeg bor bare et par hundre meter fra kirken slik at jeg lett kan dra dit om jeg føler for det. Vet for helt sikkert at det ikke var siste gang jeg besøkte denne kirken og dro på messe der nå i julen, jeg skal tilbake. Fordi det var noe med stedet og atmosfæren der, roen. Det var et sted hvor man virkelig kan tenke, slappe av og bare koble ut for en liten stund. Være for seg selv.


Navnene på de som døde på World Trade Center tror jeg.

Vet dette ble et litt anderledes innlegg enn de jeg vanligvis skriver, men dette var noe jeg følte jeg bare måtte fortelle om. Og for de som ikke interesserer seg for sånt, er det jo bare veldig enkelt å skippe å lese innlegget. Ha en fin dag folkens!

Sunniva Helene

4 kommentarer

Anne Karin

11.jan.2011 kl.21:07

Nok et kjempebra innlegg på bloggen din Sunniva.

Lise

11.jan.2011 kl.22:06

veldig fin kirke, ikke helt som de vi har, men som du sa så er den jo katolsk:)

Mamman

11.jan.2011 kl.23:33

Sett denne på lista over ting jeg vil se/gjøre:) Minnet endel om den katolske kirken jeg besøkte i Italia. Artig å lese hva du skriver, du er reflektert synes jeg. mammaklem

<3KRISTIN

23.jan.2011 kl.20:53

der har jeg vært :D

Skriv en ny kommentar

Sunniva Helene

Sunniva Helene

19, Namsos

Er ei jente fra Namsos som har reist til Florida i USA for å jobbe for Disney et år. Har laget denne reisebloggen for venner og familie hvor jeg skal skrive om min fantastiske reise. Kommer også selvsagt til å blogge om alt annet som interesserer meg og som ellers faller ned i hodet mitt. Stay tuned!

onlineEr selvstendig herbalife distrubitør. Hvis du vil ha hjelp til vektkontroll, få mer overskudd i hverdagen eller få maksimalt ut av treningen - ta kontakt!

Kategorier

Arkiv

hits